Sivut

20.4.2014

Lintuja Lauttasaaressa

Ryssänkärki, eli Veijarivuoren puisto on itselle nostalgista maisemaa ja mukava paikka käydä kuvaamassa monipuolisessa merellisessä Helsingissä kevään tuloa ja käyttää upeaa miljöötä muun kuvaamisen pohjaksi. Kevään merkit näkyvät siellä keskimääräistä runsaanpana ja tyttäreni innoittamana lähdimme sinne kuvaamaan tavallisia henkilökuvia, mutta samalla kun kuvailimme näitä muita kuvia, oli moni lintu eksynyt kuvauspaikkoihin kuvausetäisyydelle ja siksi osaksi kuviin osuikin koko joukko erilaisia kevään merkkejä lintujen muodossa.

Ajattelin erotella vähän erilaisia lähinnä lintuaiheisia kuvia, joiden ominaisuudet eivät ole lajimäärityksessä, vaan enemmän siinä kokemuksessa miten kohtaamme linnut. Enkelin siivet, pesivä lintu, pahanilmanlintu, pariskunta, pitkämatkalainen, leikittelijä, kalastaja ja paljon muita mielikuvia mitä näihin näkemiimme lintuihin voi liittää.. Oli suorastaan vaikea uskoa lajipaljoutta 2-3h aikana mitä ohitsemme liikkui. Vaikka en mikään lintujen mestaritunnistaja olekaan, pari kymmentä lajia erilaisia lintuja lenteli ohitsemme.Ilman lintukirjaa ei oiken kaikkia muista, jos niitä on koskaan on kovin hyvin osannutkaan.

Kuvaamisessa, en  oman periaatteeni mukaan kelpuuta jälkikäteen rajattuja kuvia, vaan kuvat ovat rajaamattomia. Tuo periaate perustuu siihen, että pyrin aina jo kuvatessa saamaan kuvaan sen tuntuman, mitä haen kuvalla, jolloin tuo ajatus rikkoutuu, enkä koe kuvaa samalla tavalla kuvaushetken illuusioksi. Samalla tuo periaate myös sopivasti rajaa kuvamäärää, ettei esille nosta kuvia, jossa samalla tuntee kuvaushetkellä epäonnistuneensa.










 Pahkojen kerrostalo tuli mieleen tästä enemmän satumaisemaan kuuluvasta vanhasta osaksi kaatuneesta koivunrungosta. Mieleen tuli peukaloiset parvekekatoksien alla kurkkimassa taikametsässä.

Se mitä sitten oikeesti tulimme kuvaamaan olikin vain kauniissa ympäristössä mukavia henkilökuvia. Valaistuksena ilta-aurinko ja upeat rantakivikot. Yritimme tavoittaa kuuta taivaalta, mutta saimme vain kanootin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat