Sivut

16.4.2013

Bandien keikkakuvausta

Kun suunnitelmat muuttuvat ja lähtee kuvaamaan täysin ilman ennakkotietoja bandiä, on melko haastavaa päästä kuvilla kertomaan jotain olennaista bandistä. Itselläni oli alunperin useampikin bandi tai porukka, mistä olisin kuvia alunperin ottanut, mutta suunnitelmat peruuntui ja ehkä aidommin kuvauskeikan luonne muistuttaa nyt aitoa toimeksiantoa.

Ennakkotiedot soittajista olivat olemattomat, mutta meno oli Molly Malonesissa aivan kohdallaan ja yleisöäkin oli kohtuullisesti. Bändinä lavalla oli Space Chopper, jota kuvailin yhden session ajan. Koetin tavoittaa sitä tunnelmaa ja meininkiä, miltä esitys näytti. Esitys koostui cover-biiseistä, jossa jäi mieleen White Snakes "Here I go again", mutta varsin monen tyypistä viritystä muutakin mahtui mukaan. Musiikki oli varsin mukavaa, joten kuvaaminenkin oli kohtuullisen helppoa.

Esityspaikan valaistus ja bändin omat valot olivat suorastaan surkeat, eli lattialla oleva neonvalo 80-luvun tunnelmaa tarjoamaan ja loput perus spotteina täysin suuntaamatta, eli vähintään toinen esittäjistä oli täydessä valottomassa varjossa. onneksi myös halogeenien teho oli niin vähäinen, ettei valaistus sinänsä tullut kauheaksi ongelmaksi.

Valitsin kuvaustavaksi hyvin "rouhean", jossa kohinat ja liike-epäterävyys kuuluu lähtökohtaisesti kuvaan. Tilanteessa katsoin salaman käytön pilaavan tunnelman ja toisaalta lievän hämyisyyden ja kellertävän valon kuuluvan kuvaan.












1 kommentti:

  1. Kivoja kuvia. Juuri tällaista on näissä baareissa. heikohkot valot ja ahdas esiintymislava. Hyvin olet kuitenkin välittänyt esiintymishetken tunnelman. Tykkään liike-epäterävyydestä.

    VastaaPoista

Lukijat