Sivut

13.11.2012

Mustavalkoprojekti - toteutus

Tehtävän aiheena oli ottaa kuvaa samasta aiheesta kahdella eri näkökulmalla, siten että erinäkökulmat tulevat esiin eri välineillä kuvattuna, toinen filmillä ja toinen digillä. Tehtäväanto oli varsin vapaa ja toteutus täysin omavaltainen. Myöskään konkreettisuutta tai käsitteellisyyttä ei ole mitenkään määritelty, joten toteutustapa oli täysin vapaa.

Itse lähestyin projektia lähinnä harjoituksen kannalta, siten että saisin mahdollisimman paljon harjoitusta itselleni vaikeimpiin tehtäviin, eli lähinnä kontaktikuvaamiseen. Vaikka itse pyrin normaalisti välttämään politiikkaa, enkä tunne itseäni kovin kotoiseksi vieraiden ihmisten kuvaamisessa, paitsi ehkä erilaisissa tilaisuuksissa kuvatessa, ajattelin kuitenkin mennä kuvaamaan juuri sitä itselle kaikkein vierainta. Tavaksi valitsin lähinnä kontaktikuvausta muistuttavan lähestymistavan ja lähdin etsimään erinäkökulmaa, joka on ristiriidassa vaalien ehdokkaiden aseman kanssa.

Omassa  työssäni päätin vaihtaa valokuvaajan ja ehdokkaan roolit päittäin, kuitenkin jättäen asetelmaan sen tilanteen, jossa ehdokas on valokuvassa voimakkaammassa roolissa kun itse kuvien vastapuolella. Kaikki ehdokkaat olivat eri puolueista ja valintaperusteena oli lähinnä lähestymisen helppous. Perusasetelmana on kuitenkin kuvata kunnioittavasti ehdokkaita kuvaajina ja vastaparina saman tapahtuman käänteistä puolta, äänestäjiä poliittisten paparatsien armoilla.

Vaakakuvat, ilman kameraa ovat paperivedoksia ja pystykuvat+parikuva ovat digillä kuvattuja.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat