Sivut

21.10.2012

Tuotekuvaukset jatkuvat

Edellinen kuvauskohteeni iso pullo, nyt vaihdoin sen miniatyyripulloon, jotta saan paremmin kuvattu pienemmillä välineillä kotioloissa.

Välineinä käytin 3-valoa eli keikkasetti (Elinchromen Dlite-2) salamat 60 ja 80 cm softboxit tai vaihtoehtoisesti snootti gridillä ja yhden käsisalaman (Sigma EF-500DG Super) yhdistelmää. Kuvaustilana käytin pienelle pöydälle sijoitettua kuvaustelttaa, jonka olen ostanut Hong Kong tavaratalosta "ministudio" nimellä. Siinä sarjassa en käytä sen mukana tulleita valoja, kun säädettävyys ja toiminta on keikkasetissä parempi. Lisäksi välineinä olivat heijastin diffuuserina leivinpaperista ja sälekaihtimen säleilstä valmistettua diffuuseria. Se oli n. 70 cm pitkä, jossa tuet ovat pystysuunnassa päissä. Laukaisussa käytin sekä radiotriggeriä että synkkajohtoa.

Päävalon suunta on melko voimakkaasti sivulta, jotta pullon kaunis  koholla oleva pantterikuvio tulisi esiin. Halusin tuoda pehmeän valon vasemmalta oikealle ja keskelle tai oikealle joko suoran varjon tai reunapiirron jolla saadaan korostettua pullon päärynämäistä muotoa. Pullon sisällön väri korostuu, kun valo tuodaan nesteen läpi. Pullon ääriviivat saa esiin kun valo tuodaan voimakkaasti taustalta. Hunajakennon tai tiukemman gridin avulla piirto on selkeästi terävempi. Käytin kaikissa kuvissa kahta salamaa, joista toinen oli  laukaistu "ministudion seinän lävitse, toinen softboxilla ylhäältä.

Halusin kuvissani korostaa luonnollista tuntumaa, jättämällä kuviin taustan vaikutus nesteen väriin. Otin sarjan kuvia myös photoshop työstöä varten, missä useimmat valaistusmallit tuli kokeiltua. Nesteen värin ja erilaiset heijastusvaihtoehdot ovat työstettävissä niistä. Kaikesta huolimatta pidän näitä puhtaasti valaistuksella tehtyjä kuvia luonnollisempina ja vahvempina.

Parhaimpina näistä ovat ehkä ensimmäinen, kolmas ja neljäs. Kauneimmin sisältö ja pullon struktuuri tulee esille  kolmannessa kuvassa ja pullon muoto korostuu kohtuullisen hyvin. Toisen kuvan ääriviivat ovat parhaat ja ensimmäisen kuvan kiillot ovat yksiä parhaita ja eniten annetun tehtävän kaltaisia.

Pöly on todella hankala ongelma,  varsinkin kun käytetään varsin pieniä aukkoja ja  muutenkin tässä suurennussuhde on melko suuri. Pullon korkeus on alle 10cm. Kuvien pullo on puhdistettu huolellisesti ja  turhat takaetiketit on poistettu. Silti pöly näkyy lähes kauttaaltaan pullon jokaisella pinnalla. Myös kennon likaisuus vaikeuttaa kuvien jatkokäsittelyä ja se kannattaakin tarkastaa aina ennen tämän tyyppistä kuvaamista.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat