Sivut

1.10.2012

Kontaktikuvausta Helsingin rautatieasemalla

Sain ilmeisen voimakasta palautetta ensimmäisestä kontaktikuvauskeikasta. Sellaisen voi kokea kovinkin voimakkaasti, mutta on myös oltava sinut itsensä kanssa ja osata jatkaa. Palaute sai aikaan melkoisen kipsin lähestyä ylipäätään vierasta kuvattavaa.

Onneksi asiat täytyy voida suhteuttaa mittasuhteisiinsa ja ylittää ne omat esteet, jos joskus aikoo hankkia elatuksensa valokuvaajana. Tällä kertaa tuo olo oikeastaan vaan paheni kuvatessa, vaikka kuvaus sinänsä onnistuikin kohtuullisesti. Kuvasin noin tunnin 22-23 välisenä aikana Helsingin rautatieaseman kulkijoita. Näistä yrityksistä onnistui 11, eli noin yksi kuvaus viidessä minuutissa.

Kuten edellisellä kerralla, päätin kuvata vallitsevassa valossa, vaikken vierasta salamaa, halusin säilyttää katukuvauksen tunnelman. Käytin mahdollisimman suurta aukkoa,  1,8 ja 50mm polttoväliä. Tällaisessa kuvauksessa valinta tuntui oikealta ja kohteen sai erottumaan paremmin taustasta. Edelliseen kuvaukseen verrattuna,  pidin kuvausolosuhteet melko samankaltaisina, eli laiturialueena. Se helpotti melkoisesti väriavaruudessa, mutta toisaalta tämä on yhden paikan kontaktikuvaa, joka on ehkä yksitotisempaa katukuvausta.

Tällä kertaa pyrin useimmista henkilöistä saamaan sekä vaaka, että pystykuvaa. Jostain syystä mielestäni naiset onnistuivat paremmin vaakakuvissa ja miehet pystyissä, siltikin vaikka kohtuullisia otoksia varmasti oli molemmissa.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat