Sivut

29.9.2012

"Uhkia Fiskarsin idyllille"

Tehtäväaiheena on kuvareportaasi, jonka tarjoaa valitsemalleen aikakauslehdelle. Oman kuvareportaasin aiheena on saastuminen ja sen vaikutus luontoon ja matkailuun. Oma valintani soveltuu useampaankin lehteen, vaikkapa Matkailu, Luonto tai vaikka Suomen kuvalehti.

Teimme vierailun Fiskarssin kauniiseen ruukkimaisemaan. Ensimmäisenä kiintopisteenä kiinnitti huomiota kauniisti joen pinnasta heijastuva palotorni. Palotorni on kauan vartioinut tätä kaunista seutua ja varmasti sillä on ollut myös suuri merkitys ruukkipaikkakunnalle. Ihmisen vaikutus on ollut suuri jo satoja vuosia, teollisuutta on ollut jo yli 300 vuotta.

Vanhat talot ja teollisuus yhdessä puutarhojen ja ainutlaatuisenlehtomaaston kanssa tekee Fiskarsista ainutlaatuisen idyllin. Luonto-, kulttuuri-, historia- ja arkkitehtuuriharrastelijalle ympäristö tarjoaa upeat puitteet, mutta piittaamattomuus ja saastuttaminen aiheuttaa vakavaa vaaraa koko seudulle. Joen ja kosken näennäinen kauneus hämää katselijaa, pinnan alla lilluu pohjassa leväkasvustot, maasta löytyy öljyn jälkiä. Miten saamme estettyä uhkaavan vaaran?


Idyllinen Fiskarsin palotorni

Nostalgiaa ja historiaa, teollisuus on oleellinen osa paikkakunnan historiaa.
Kaunista luontoa ja rauhaa etsivälle ympäristö tarjoaa upeat puitteet.
Uhkakuvia vierailulta, öljyä mullassa

Luonnon monimuotoisuus ja ikä tulevat selkeästi esiin.
Lajirikkaus on suorastaan pysäyttävä.
Tämän tyyppinen luonto on erityisen herkkää.
Karmea todellisuus joen kunnosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat